Monday, February 12, 2007

Sealion's Secrets down under: Murramorong National Park

We trekken verder langs de kust omhoog richting Sydney. Het lot en ook wel een beetje de vermoeidheid brengen ons ertoe te stoppen in het Murramorong National Park. Picture this: regenwoud dat uitmondt op een prachtig, verlaten strand waar je je camping spot enkel moet delen met een paar kangeroes. Het voelt een beetje raar aan, slapen op een plek waar oerwoudgeluidjes (very mysterious enzo) en de branding van de oceaan met elkaar mengen.

We besluiten dan ook hier een dagje te blijven en een wandeling door het regenwoud te maken, meer bepaald: we beklimmen Mount Durram. En ookal regent het dat het giet, wij zijn geen woessies en het is niet voor niets een rainforest he!
Na een stevige tocht arriveren we op de top die bedekt is met prachtige groene weiden. Prompt barsten we dan ook in gezang uit: 'The hills are alive with the Sound of Music'. Maar omdat er in plaats van 'Von Trapp' kindertjes er enkel kangeroes en wallabies wegspringen passen we ons repertoire een beetje aan en wordt het 'Waltzing Mathilda' het officieuze volkslied van Aussieland!

1 comment:

Anonymous said...

Wow, dat ziet er allemaal machtig uit. We zijn beetje jaloers. Doe zeker de groeten aan skippie.

Frank en Tine